Translation from Italian to Albanian by the poet Arjan Kallço (2018).
Poems in Italian translated from my version in Maltese by Kevin Saliba.

Deti

I lag tek ty gishtat e këmbëve,
ndërsa ti
m’i pastron mendimet,
edhe gjakun ma pastron.

Brenda teje mbështillem,
por unë flatrat
në shpinë
i nxjerr.

Mare

Immergo le dita dei piedi
in te,
e tu
mi sciacqui i pensieri,
mi risciacqui il sangue.

Mi avvolgo in te
e faccio nascere
ali
sulla schiena.

Pasqyra

I hodha sytë
nga pasqyra
dhe
në vend të imazhit tim
të pashë
Ty,
që buzëqeshje.
E ktheva kokën
dhe
vështrova
një flutur
ulur
mbi shpatullat
e mia,
e palëvizur.

Specchio

Guardai
allo
specchio
e
invece
di
me
vidi
te,
sorridevi.
Girai
la testa
e
vidi
una
farfalla
posata
ferma
sulle
mie
spalle.